Toegankelijkheid

De snelste weg
naar de juiste zorg

Fysiotherapie behandelingen

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten hebben aan het bewegingsapparaat en het voorkomen hiervan. Samen met u kijken we naar de beste behandeling en begeleiding, eventueel in samenwerking met collega therapeuten, de huisarts of specialist.

Hieronder staat een overzicht van de behandelingen die wij in onze Zovida praktijken aanbieden. Voor meer informatie over de behandeling en in welke praktijk deze behandeling wordt aangeboden kunt op de betreffende link klikken.

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen.

Kinderfysiotherapie

Ervaart uw kind (o-18 jaar) problemen met bewegen? Dan kunt u met uw kind bij onze gespecialiseerde therapeut terecht voor kinderfysiotherapie.

ToP-kinderfysiotherapie

Voor zuigelingen van 0-2 jaar en nazorg voor pre- en dysmatuur geboren kinderen kan de ToP-Fysiotherapeut volgens het Transmurale ontwikkelingsondersteuning Prematuren-programma (ToP) zorg bieden.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich naast spieren, pezen en banden ook richt op de gewrichten, met als doel het beter laten functioneren van de gewrichten en om uw houding en bewegingen te verbeteren.

Handtherapie

Heeft u klachten aan uw onderarm, pols of vingers? Dan kunt u handtherapie krijgen. Deze vorm van therapie helpt in het verbeteren van de functie en kracht.

Haptotherapie

Heeft u last van vermoeidheids- en/of pijnklachten, maar is er geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden? Dan kunt u baat hebben bij haptotherapie/mindfulness. Wij leren u stap voor stap hoe u weer kunt voelen en ervaren.

Dry Needling

Ervaart u pijn, stijfheid of minder kracht in uw spieren? De fysiotherapeut kan dan kiezen voor een behandeling met dry needling. Hierbij wordt met een naald kortdurend in uw spier geprikt om ‘knopen’ los te maken.

Bekkenfysiotherapie

Heeft u last van ongewild urineverlies, bekkenpijn of heeft u een operatie gehad aan uw onderbuik? In veel gevallen kan een bekkenfysiotherapeut u helpen met uw klachten.

Kinderbekkenfysiotherapie

Verloopt het zindelijk worden van uw kind niet vanzelfsprekend? Kinderen kunnen last hebben van een niet goed werkende bekkenbodem, de gespecialiseerde fysiotherapeut leert uw kind op een speelse wijze hoe de bekkenbodemspieren bewust en actief te gebruiken zijn.

Geriatriefysiotherapie

Bent u op leeftijd en merkt u dat u niet meer zo makkelijk beweegt als vroeger? Dat kan van invloed zijn op uw mobiliteit en zelfstandigheid. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het oplossen van deze klachten.

Oedeemtherapie

Lymfoedeem is een zwelling van de weke delen (zoals in armen en benen) van het lichaam ten gevolge van een eiwit- en vochtophoping in het weefsel. Dit kan ontstaan bij een verstoring in het evenwicht van de vochtproductie en de vochtafvoer van het lymfesysteem. Het is een chronische afwijking in het lichaam die vaak geleidelijk ontstaat. Je kunt onderscheid maken in primair en secundair lymfoedeem.

Valpreventie

Een val bij ouderen heeft vaak grote gevolgen. Ouderen kunnen door een val hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Bij Valpreventie bieden wij een effectief oefenprogramma.

Medical taping

Heeft u een blessure, overbelasting of andere pijn aan uw spieren? Met medical taping worden uw gewrichten gestabiliseerd en worden uw spieren ondersteund. U krijgt de tape tijdens de behandeling aangebracht, vervolgens blijft de tape nog enkele dagen zitten.

Mulligan therapie

Heeft u problemen aan uw gewrichten? Afhankelijk van uw klachten, kan de fysiotherapeut kiezen voor Mulligan therapie.

Kinetic control

Heeft u klachten aan uw gewrichten? Wellicht dat de fysiotherapeut kiest voor de trainingsmethode Kinetic control. Met verschillende oefeningen wordt de stabiliteit van de gewrichten en spierbalans hersteld.

Staat de behandeling of specialisatie die u zoekt er niet bij?
Overleg met de fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn.