De snelste weg
naar de juiste zorg

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical Taping is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere behandelingen.

Wanneer medical taping?

Medical taping wordt ingezet voor verschillende doeleinden:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, schouder-, knie-, en kuitklachten
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting. (muis-, tennis- of golfarm)
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door benvloeding van het zenuwstelsel
  • Houdingscorrectie

De verklaring van het principe van taping

De elastische CureTape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de bloedsomloop en lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Het effect hiervan is dat de druk op de pijnreceptoren afneemt en de pijn vermindert of zelfs helemaal verdwijnt.

Omdat de tape waterproof is kan deze blijven zitten tijdens zwemmen of douchen, het voordeel hiervan is dat de tape zelf meerdere dagen kan blijven zitten. De behandeling van tape kan zo enkele dagen non-stop doorgaan.

Het effect strekt zich dus veel verder uit dan alleen een reguliere behandeling.