De snelste weg
naar de juiste zorg

Fysiotherapie behandelingen

Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Zuiderkroon zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten hebben aan het bewegingsapparaat en het voorkomen hiervan. Samen met u kijken we naar de beste behandeling en begeleiding, eventueel in samenwerking met collega therapeuten, de huisarts of specialist.

Hieronder staat een overzicht van de behandelingen die wij in onze praktijk aanbieden. Voor meer informatie over de behandeling kunt op de betreffende link klikken.

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Kinderfysiotherapie

Ervaart uw kind (o-18 jaar) problemen met bewegen? Dan kunt u met uw kind bij onze gespecialiseerde therapeut terecht voor kinderfysiotherapie.

ToP-kinderfysiotherapie

Voor vroeggeboren kinderen tussen de 24 en 32 weken en/of baby’s met een te laag geboortegewicht, onder de 1500 gram kan onze ToP-Fysiotherapeut volgens het Transmurale ontwikkelingsondersteuning Prematuren-programma (ToP) zorg bieden. Deze behandelingen vinden altijd aan huis plaats. 

Dry Needling

Ervaart u pijn, stijfheid of minder kracht in uw spieren? De fysiotherapeut kan dan kiezen voor een behandeling met dry needling. Hierbij wordt met een naald kortdurend in uw spier geprikt om ‘knopen’ los te maken.

Kinderbekkenfysiotherapie

Verloopt het zindelijk worden van uw kind niet vanzelfsprekend? Kinderen kunnen last hebben van een niet goed werkende bekkenbodem, de gespecialiseerde fysiotherapeut leert uw kind op een speelse wijze hoe de bekkenbodemspieren bewust en actief te gebruiken zijn.

Valpreventie

Een val bij ouderen heeft vaak grote gevolgen. Ouderen kunnen door een val hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Bij valpreventie bieden wij een effectief oefenprogramma.

Medical taping

Heeft u een blessure, overbelasting of andere pijn aan uw spieren? Met medical taping worden uw gewrichten gestabiliseerd en worden uw spieren ondersteund. U krijgt de tape tijdens de behandeling aangebracht, vervolgens blijft de tape nog enkele dagen zitten.

Staat de behandeling of specialisatie die u zoekt er niet bij?

Kijk op deze link welke behandelingen en specialisaties we in de andere praktijken van Zovida aanbieden, of overleg met de fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn.