Toegankelijkheid

De snelste weg
naar de juiste zorg

Afspraak maken

Als patiënt heeft u een vaste huisarts. Soms is uw huisarts niet aanwezig als u met spoed een afspraak wilt maken. U kunt dan een afspraak krijgen bij een andere huisarts of zorgverlener. Heeft u een vraag die kan wachten tot uw eigen huisarts er weer is? Dan krijgt u een afspraak bij uw eigen huisarts.

Snel en efficiënt

De huisartsen en ondersteunende zorgverleners vinden het belangrijk om u goed van dienst te kunnen zijn. Zij willen uw hulpvraag snel en goed beantwoorden. Daarom stelt de assistente een aantal vragen als u belt voor een afspraak. Dit noemen we ook wel triage. Aan de hand van uw antwoorden kan de assistente beoordelen wat er nodig is en op welke termijn.

Kunt u voor uw vraag niet terecht bij de huisarts? Dan krijgt u een doorverwijzing naar een andere zorgverlener in de regio.

Afspraak maken

Een afspraak bij de huisarts duurt 10 tot 15 minuten. Per afspraak wordt één gezondheidsvraag behandeld. Heeft u meerdere gezondheidsvragen? Overleg dit met de assistente. Zij kan meer tijd voor u reserveren. Probeer uw vraag daarom zo helder mogelijk te omschrijven bij het maken van de afspraak.

Maak een afspraak

Spreekuurtijden

Bekijk onze openingstijden voor de momenten waarop u bij de huisarts terecht kan. U moet altijd een afspraak maken.

Voor spoedgevallen in de avond, weekenden en op feestdagen kunt u terecht bij de Huisartsenpost.

Huisbezoeken en telefonisch spreekuur

Visites en telefonisch spreekuur zijn alleen op afspraak mogelijk. U kunt deze aanvragen voor 10.00 uur in de ochtend voor dezelfde dag. U wordt meestal gebeld tussen 12.00 en 14.00 uur. Bij drukte zal de huisarts na 16.00 uur telefonisch contact met u opnemen.

Spreekuur POH-GGZ

Het spreekuur van de Pratijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) is op afspraak. U kunt alleen een afspraak maken als u een verwijzing van de huisarts heeft ontvangen. De eerste afspraak maakt u bij de assistente. Eventuele vervolgafspraken maakt u met de praktijkondersteuner zelf.

Spreekuur POH-S

Het spreekuur van de Praktijkondersteuner Huisarts Somatiek (POH-S) is op afspraak. U wordt uitgenodigd voor het spreekuur op verzoek van de huisarts, de uitnodiging kan telefonisch, per mail of per post verstuurd worden. De mogelijke vervolgafspraken maakt u met de praktijkondersteuner zelf. U kunt meer lezen over de werkzaamheden van de poh-s bij het onderwerp zorgprogramma’s.

Spreekuur doktersassistenten

Op afspraak kunt u een van de doktersassistenten terecht voor onder andere terecht:

  1. bloeddruk meten
  2. ECG maken (hartfilmpje)
  3. hechtingen verwijderen
  4. injecties geven
  5. oren uitspuiten
  6. wratjes aanstippen
  7. bloedprikken
  8. uitstrijkjes voor bijvoorbeeld bevolkingsonderzoek.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet naar de gemaakte afspraak komen? Laat dit ons zo spoedig mogelijk weten, zodat een ander uw plek kan gebruiken. Wanneer u niet tijdig afzegt kan het consult bij u in rekening worden gebracht. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.