Toegankelijkheid
Google Translate

De website wordt vertaald door Google Translate. De vertalingen zijn niet altijd correct.

De snelste weg
naar de juiste zorg

De praktijk

Afspraak maken en/of wijzigen

Wilt u uzelf of uw kind aanmelden voor logopedie? Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts, tandarts of specialist. U kunt zich online, per mail of telefonisch aanmelden.

Na het ontvangen van het ingevulde inschrijfformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen. Om de inschrijving definitief te maken, hebben wij een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) van u nodig. Schrijft u uw kind in? Dan zien wij graag het legitimatiebewijs van uw kind.

Werkwijze logopedie

Wat voor afspraken staat u te wachten als u bij de logopedist komt? De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek waarin we focussen op het helder krijgen van uw hulpvraag. Hierna volgt het logopedisch onderzoek. Dit houdt in dat we de aard en mate van het probleem testen. De resultaten worden hierna met u besproken en - indien nodig - wordt de behandeling gestart. De voortgang van de behandeling wordt op regelmatige basis met u geëvalueerd. Iedere behandeling duurt maximaal 30 minuten. Ouderbetrokkenheid is een voorwaarde voor succes van de behandeling.

Afmelden voor een afspraak

Bij verhindering dient de behandeling minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd door te bellen naar 078 – 625 66 06 of te mailen naar [email protected].

Kunt u niet naar uw afspraak komen? Wij verzoeken u 24 uur van tevoren de afspraak telefonisch of per e-mail te annuleren. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. U moet dit dus zelf betalen. Het tarief voor de niet nagekomen afspraak bedraagt 80% van het bedrag dat door de NZa wordt geadviseerd en is bepaald op €39,00.

Vergoeding

Logopedische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket. Houd rekening met het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. De logopedist declareert gemaakte kosten direct bij uw zorgverzekeraar.