De snelste weg
naar de juiste zorg

Uw medicijnen ophalen

Wij vinden het belangrijk dat u uw medicijnen snel tot uw beschikking heeft. Soms moet u daar even op wachten, omdat wij een aantal controles uitvoeren voordat u uw medicijnen mee naar huis neemt. Hieronder leggen wij uit hoe een bezoek aan de apotheek werkt:

Aanbieden (herhaal)recept

U biedt het recept aan ons aan. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u uw (herhaal)recept aan de balie aanbieden, telefonisch via uw eigen huisarts doorgeven, via ons herhaalreceptformulier aanvragen of via de Mijngezondheid.net website of app aanvragen.

Controleren recept

Zodra wij uw recept hebben ontvangen, controleren wij of uw nieuwe medicijnen wel veilig voor u zijn en of deze samengaan met uw andere medicatie. Iedereen is tenslotte anders. Ook controleren wij de dosering van het medicijn. Soms is het daarbij nodig om met uw huisarts of specialist te overleggen.

Klaarmaken van uw medicijnen

Als de medicijnen voorradig zijn, gaan wij direct voor u aan de slag om deze klaar te maken. Uw medicijn krijgt een etiket met uw gegevens en wordt indien nodig voorzien van eventuele waarschuwingen. Daarna controleren wij nogmaals het recept, de dosering en het etiket.

Uitleg geven

De medewerker geeft u, indien nodig, mondelinge informatie over het gebruik, de werking en eventuele bijwerkingen van uw medicijn. Als alles duidelijk is voor u, kunt u het medicijn mee naar huis nemen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw geneesmiddelen of hoe u de medicatie moet gebruiken? Weet u niet meer precies welke medicijnen u wanneer het beste kunt innemen of wilt u weten of u bepaalde medicijnen nog kunt gebruiken? Maak dan een afspraak voor een medicijnconsult.

Kijk op Kijksluiter.nl voor uitleg hoe uw medicatie te gebruiken, bijwerkingen en waar op te letten. Of gebruik de app.