De snelste weg
naar de juiste zorg

Advies en voorlichting

Bij onze apotheek kunt u terecht met vragen over medicijnen, gezondheid en het gebruik van geneesmiddelen. Onze medewerkers geven u advies, voorlichting en begeleiden u bij uw medicijngebruik. Ook besteden wij veel aandacht aan het voorkomen en signaleren van bijwerkingen.

Het is belangrijk dat u de juiste informatie heeft over uw medicijnen. Lees daarom altijd de bijgevoegde bijsluiters. Begrijpt u de informatie in de bijsluiter niet? Neem contact op met een van onze medewerkers. Zij beantwoorden uw vraag direct of maken voor u een afspraak met de apotheker.

Voor meer informatie vindt u in de apotheek een rek met folders. U kunt ook op de website apotheek.nl kijken.

Eerste voorschrift

Bij goede medicatiebegeleiding is informatie en advies over uw geneesmiddelen zeer belangrijk. Wij geven u extra informatie wanneer u een geneesmiddel voor de eerste keer krijgt. Naast de bijsluiter verstrekken wij u extra beschikbaar informatiemateriaal over het geneesmiddel en/of de wijze van toediening en/of de aandoening. Wij lichten kort het gebruik toe.

Bij een eerste voorschrift geven wij u in principe een voorraad voor 15 dagen mee. Dit is voorgeschreven door de overheid om te voorkomen dat er onnodig medicijnen in de afvalcontainer terechtkomen. Dit is het geval als het geneesmiddel niet het gewenste effect heeft.

Schrijft de arts voor een langere periode geneesmiddelen voor? Als u het geneesmiddel na 15 dagen blijft gebruiken, kunt u na afloop van de 15 dagen het restant bij ons afhalen of deze laten bezorgen.

Medicijn consult

Heeft u vragen over uw geneesmiddelen of hoe u de medicatie moet gebruiken? Weet u niet meer precies welke medicijnen u wanneer het beste kunt innemen of wilt u weten of u bepaalde medicijnen nog kunt gebruiken? Maak dan een afspraak voor een medicijnconsult.

Tijdens het medicijnconsult kunt u in alle rust uw vragen over uw geneesmiddelen en/of medische hulpmiddelen stellen aan de apotheker of één van de apothekersassistenten. De apotheek heeft ook een standaard “spreekuur” om uw medicatie te bespreken.