Toegankelijkheid

De snelste weg
naar de juiste zorg

Uw medicijnen ophalen

Wij vinden het belangrijk dat u snel de beschikking heeft over uw medicijnen. Soms moet u even alleen even wachten. Dit komt omdat er veel moet gebeuren voor u uw medicijnen mee naar huis neemt. Hieronder leggen wij uit hoe een bezoek aan de apotheek werkt:

Aanbieden (herhaal)recept

U biedt het recept aan ons aan. Afhankelijk van de locatie kan dit op verschillende manieren. Zo kunt uw (herhaal)recept aan de balie aanbieden, telefonisch via uw eigen huisarts doorgeven, via ons herhaalreceptformulier aanvragen of via de Mijngezondheid.net website of app aanvragen. Het herhaalreceptformulier kunt u vinden op de pagina van uw eigen apotheek. Kies hiervoor de betreffende apotheek bovenin het menu.

Controleren recept

Zodra wij uw recept hebben ontvangen controleren wij deze. Iedereen is tenslotte anders. Daarom controleren wij of de nieuwe medicijnen wel veilig zijn voor u en of deze veilig samengaan met uw andere medicatie. Ook controleren wij de dosering van het medicijn. Soms is het daarbij nodig om met uw huisarts of specialist te overleggen.

Klaarmaken van uw medicijnen

Als de medicijnen voorradig zijn gaan wij direct voor u aan de slag om deze klaar te maken. Uw medicijn krijgt een etiket met uw gegevens en wordt indien nodig voorzien van eventuele waarschuwingen. Daarna controleren wij nogmaals het recept, de dosering en het etiket.

Als u uw medicijnen telefonisch, via het herhaalreceptformulier of via mijngezondheid.net voor 12:00 uur heeft aangevraagd, streven wij ernaar dat het de volgende werkdag na 15:00 uur voor u klaarstaat. Als uw e-mailadres bij ons bekend is dan ontvangt u van ons een bericht dat de medicatie klaarstaat.

Uitleg geven

De medewerker geeft u, indien nodig, mondelinge informatie over het gebruik, de werking en eventuele bijwerkingen van uw medicijn. Als alles duidelijk is voor u, kunt u het medicijn mee naar huis nemen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw geneesmiddelen of hoe u de medicatie moet gebruiken? Weet u niet meer precies welke medicijnen u wanneer het beste kunt innemen of wilt u weten of u bepaalde medicijnen nog kunt gebruiken? Maak dan een afspraak voor een medicijnconsult.