Toegankelijkheid

De snelste weg
naar de juiste zorg

Onze services

Herhaalservice

Elk recept voor een geneesmiddel dat voor langere tijd nodig is, zoals bij een chronische aandoening, wordt een herhaalrecept genoemd. Dit kunt u terugvinden op het etiket van het laatst door ons verstrekte doosje van het geneesmiddel. Kijk op de website van uw apotheek voor de mogelijkheden om een herhaalrecept aan te vragen.

Bezorgservice

Kunt u niet zelf naar de apotheek komen om uw medicijnen op te halen? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been of erg ziek bent en u niemand anders heeft die de medicatie kan ophalen? In dat geval kunt u gebruikmaken van onze bezorgservice. Neem hiervoor telefonisch contact op met uw huisarts of apotheek.

Afhalen na sluitingstijd

Kunt u niet tijdens werktijd uw medicatie halen? U kunt bij onze apotheken, afgezien van Briand Apotheek in Ommoord, uw medicijnen halen uit onze 24-uurs medicijnlocker. Dit is een klein kluisje dat met een pincode opengaat. Het lockernummer en de pincode ontvangt u via een e-mail.

Na ontvangst van de e-mail dat uw medicatie gereed staat, blijft de medicatie maximaal 3 dagen op u wachten. Daarna verwijderen wij de medicatie uit de locker en kunt u de medicijnen aan de balie afhalen.

De lockers hebben een klein formaat. Het is daarom niet mogelijk incontinentiematerialen en andere bestellingen van grote omvang op deze manier af te halen.

Medicatielocker aanvragen

Als u gebruik wilt maken van de 24-uurs locker kunt u dit via het herhaalrecepten formulier aangeven of u kunt naar onze apotheek bellen. Vergeet hierbij niet om een juiste e-mailadres door te geven.

Hulpmiddelen

Uw hulpmiddelen, zoals diabetesproducten, bestelt u snel en gemakkelijk via ons online formulier. U kunt de bestelling 7 dagen per week, 24 uur per dag plaatsen. Als u dat wilt, kunt u ook aangeven wanneer u de producten weer nodig denkt te hebben. Wij zorgen er dan voor het voor u in de apotheek klaar staat. Op deze manier heeft u uw middelen altijd op tijd in huis. Let op: hulpmiddelen kunnen worden geleverd indien uw zorgverzekeraar een contract met uw apotheek heeft afgesloten. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Medicijnpaspoort

Gaat u op vakantie? Dan heeft u een medicijnpasport nodig. In uw medicijnpaspoort staat namelijk een overzicht met de medicijnen die u gebruikt.

Vraag op tijd uw medicijnpaspoort aan, dan zorgt de apotheek dat het medicijnpasport op de afgesproken tijdstip klaarligt. Maakt u gebruik van Mijngezondheid.net? Dan kunt u ook hier uw medicatiepaspoort vinden en printen.

Het is aan te raden om dan ook meteen te controleren of u nog voldoende medicijnen op voorraad hebt, zodat u eventuele herhaalrecepten op tijd kunt aanvragen.

Geneesmiddel in beeld

Om u een beter overzicht van uw medicijnen te geven biedt apotheek Beverwaard u Geneesmiddel in Beeld. Dit houdt in dat wij voor u een overzicht printen met uw medicijnen, met daarop plaatjes van de geneesmiddelen en hoe die medicijnen te gebruiken.

Kijksluiter

Naast de voorlichting in de apotheek, hebben wij hiervoor ook een service voor u beschikbaar: Kijksluiter. Kijksluiter is een korte animatievideo die in ruim 5 minuten de belangrijkste informatie uit de bijsluiter bespreekt. 

Digitale facturatie

Omdat wij het belangrijk vinden om ook ons steentje bij te dragen aan een beter milieu bieden wij u bij Apotheek Beverwaard, Briand apotheek Ommoord en Apotheek de Volgerlanden de mogelijkheid om uw facturen digitaal te ontvangen.

Indien u van deze mogelijkheid gebruik maakt, kunt u dat telefonisch doorgeven aan de apotheek. U ontvangt dan in het vervolg een email met de link naar de factuur. Om er voor te zorgen dat uw privacy altijd gewaarborgd blijft kunt u de link alleen openen met een code die u via SMS ontvangt. Die SMS wordt naar het telefoonnummer gestuurd wat u bij aanvraag aan ons heeft opgegeven.