Fysiotherapiebehandelingen
Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Volgerlanden zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten hebben aan het bewegingsapparaat en het voorkomen hiervan. Samen met u kijken we naar de beste behandeling en begeleiding, eventueel in samenwerking met collega therapeuten, de huisarts of specialist.
Hieronder staat een overzicht van de behandelingen die wij in onze praktijk aanbieden. Voor meer informatie over de behandeling kunt op de betreffende link klikken.
Algemene fysiotherapie
De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.
Kinderfysiotherapie
Ervaart uw kind (o-18 jaar) problemen met bewegen? Dan kunt u met uw kind bij onze gespecialiseerde therapeut terecht voor kinderfysiotherapie.
ToP-kinderfysiotherapie
Voor vroeggeboren kinderen tussen de 24 en 32 weken en/of baby’s met een te laag geboortegewicht, onder de 1500 gram kan onze ToP-Fysiotherapeut volgens het Transmurale ontwikkelingsondersteuning Prematuren-programma (ToP) zorg bieden. Deze behandelingen vinden altijd aan huis plaats.
Kinderbekkenfysiotherapie
Verloopt het zindelijk worden van uw kind niet vanzelfsprekend? Kinderen kunnen last hebben van een niet goed werkende bekkenbodem, de gespecialiseerde fysiotherapeut leert uw kind op een speelse wijze hoe de bekkenbodemspieren bewust en actief te gebruiken zijn.
Dry Needling
Ervaart u pijn, stijfheid of minder kracht in uw spieren? De fysiotherapeut kan dan kiezen voor een behandeling met dry needling. Hierbij wordt met een naald kortdurend in uw spier geprikt om ‘knopen’ los te maken.
Oedeemtherapie
Heeft u last van lymfoedeem (zwellingen van de weke delen, zoals in armen en benen)? Dan kunt u terecht bij onze fysiotherapeut. De behandeling kan bestaan uit verschillende handelingen om ervoor te zorgen dat het oedeem vermindert. Dit kan door middel van manuele lymfedrainage, compressietherapie of oefentherapie.
Bekkenfysiotherapie
Heeft u last van ongewild urineverlies, bekkenpijn of heeft u een operatie gehad aan uw onderbuik? In veel gevallen kan een bekkenfysiotherapeut u helpen met uw klachten. Bij Fysiotherapie de Volgerlanden werken wij voor bekkenfysiotherapie samen met ProFundum instituut.
Heeft u vragen over bekkenfysiotherapie of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met ProFundum Instituut 078-6227411 of mail naar [email protected].
Let op: onze eigen fysiotherapeuten kunnen GEEN afspraken plannen hiervoor, dus altijd contact middels bovengenoemde contactgegevens.
Medical taping
Heeft u een blessure, overbelasting of andere pijn aan uw spieren? Met medical taping worden uw gewrichten gestabiliseerd en worden uw spieren ondersteund. U krijgt de tape tijdens de behandeling aangebracht, vervolgens blijft de tape nog enkele dagen zitten.
Behandeling bij Claudiatio Intermittens
Claudicatio intermittens is een symptoom dat wijst op een vernauwing van de slagaders naar de benen. Het veroorzaakt pijnlijke kramp in de beenspieren, vooral tijdens het lopen. De pijn verdwijnt meestal na een korte rustpauze. Claudicatio intermittens wordt ook wel etalagebenen of rokersziekte genoemd.
De behandeling van perifeer arterieel vaatlijden wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde Chronisch ZorgNet therapeut. Het traject bestaat uit gesuperviseerde looptherapie met leefstijlbegeleiding. Dit is een intensief traject van een jaar. Het doel is om de loopafstand te vergroten, gerelateerde gezondheidsrisico’s te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.
De patiënt wordt in de eerste periode 1 à 2 keer per week behandeld. Daarna neemt de frequentie van behandelingen geleidelijk af tot 1 keer per maand. De patiënt oefent ook thuis zelfstandig met bewegen. Tijdens de sessies met de fysio- of oefentherapeut wordt niet alleen fysiek getraind, maar wordt de patiënt ook begeleid naar een gezondere leefstijl.
Advies bij Post-Covid
De aandoening Post-COVID is de verzamelnaam voor restklachten die een deel van de patiënten ervaart na het doorlopen van een corona infectie. Zij hebben meestal één of meerdere restklachten.
Een Chronisch ZorgNet fysiotherapeut met de specialisatie Corona geeft voorlichting en advies aan de patiënt rondom Post-COVID en heeft een coachende rol. Zo begeleidt de therapeut de patiënt naar meer bewegen en zelfmanagement, waarbij de therapeut de behandeling afstemt op het dagelijks leven en de doelen van de patiënt.
Behandeling bij COPD
COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische en progressieve longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. COPD is een verzamelnaam voor:
Chronische bronchitis: de bronchiën zijn langdurig ontstoken. Als de bronchiën ontstoken en/of geïnfecteerd zijn, wordt overtollig slijm aangemaakt. Hierdoor wordt de luchtstroom in en uit de longen beperkt, wat leidt tot overmatig hoesten en moeite met ademhalen.
Longemfyseem: een chronische aandoening waarbij de elasticiteit van de longblaasjes verloren gaat. Longblaasjes zijn nodig om zuurstof op te nemen. Wanneer er minder functionele longblaasjes zijn, kan het lichaam minder zuurstof opnemen. Dit zorgt voor onder andere kortademigheid en benauwdheid.
De behandeling van COPD door een gespecialiseerde Chronisch ZorgNet longtherapeut richt zich op meer bewegen, meer kunnen en het verbeteren en/of optimaliseren van de ademspierfunctie, zoals omschreven in de KNGF-richtlijn COPD.
Op basis van zowel de lichamelijke beperkingen die het gevolg zijn van COPD, als de psychische gevolgen van de aandoening, zoals angst, benauwdheid en omgaan met de ziekte, wordt een passend behandelplan geschreven met in het bijzonder aandacht voor leefstijl.
Staat de behandeling of specialisatie die u zoekt er niet bij?
Overleg met de fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn.