De snelste weg
naar de juiste zorg

Zonboog en Gezond op Zuid gaan verder onder de nieuwe naam Zovida.

Vanaf 1 februari 2024 gaan de twee eerstelijns fusiepartners Zonboog en Gezond op Zuid samen verder onder één nieuwe naam: Zovida. Daarmee is er in de Rijnmondse regio een krachtige en omvangrijke eerstelijns organisatie ontstaan van 15 gezondheidscentra en één centrale service organisatie.

Op 1 januari 2023 werd de fusie beslecht tussen de twee merendeels Rotterdamse eerstelijns zorgorganisaties. Geheel 2023 stond daarbij in het teken van harmoniseren en integreren van de beide loondienstorganisaties, bestaande uit huisartsenpraktijken, apotheken, fysiotherapie- en logopediepraktijken. ‘Na het grotendeels afronden van dat integratieproces is een logische vervolgstap om dat onder een nieuwe naam voort te gaan zetten. Dit onderstreept het sterk heersende gevoel dat we samen één organisatie zijn geworden.’: zegt René Baljon, bestuurder van Zovida. ‘Zovida staat voor zorg voor het leven: “Zo” staat voor zorg en “vida” staat voor leven, dit is de kern van onze zorgverlening’: vervolgt hij. In het licht van de toenemende zorgkloof en alle oplossingen die daarover worden beschreven, ook voor de eerstelijns zorg, streven we met Zovida een krachtige samenwerkingspartner te zijn voor de lokale ketenpartners. Maar we willen ook een significante werkgever zijn voor zorgverleners die flexibiliteit en zekerheid zoeken in het loondienstverband, een prima alternatief voor onder andere het zzp-schap, welke een goede balans met zich meebrengt tussen werk en privé. Met de nieuwe naam Zovida willen we een trotse zorgorganisatie uitstralen met meer dan 50 jaar ervaring in de eerstelijnszorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris Caron, communicatieadviseur van Zovida: 06-39646343 of [email protected]

Zie ook www.zovida.nl